SQL kullanımı için 6 ücretsiz kaynak | robot_dreams
should_authorize_via_email
email.input_code tel.input_code
 
email.code_actual_for tel.code_actual_for
apply_exit_text
session_ended
to_homepage
SQL kullanımı için 6 ücretsiz kaynak

SQL kullanımı için 6 ücretsiz kaynak

Talep yazma becerileri nerede geliştirilir?

SQL (Structured Query Language) veritabanı tablolarında yapılandırılmış bir sorgulama dilidir. Veritabanına bağlantı sağlamanın yanı sıra bilgi arama ve güncelleme de sağlar. SQL; arka uçlar, analistler ve testçiler tarafından kullanılır.

SQL’yi ücretsiz olarak nerelerde kullanabileceğinizi bu yazıda sizlerle paylaşıyoruz.

SQLZoo

Dil öğrenmeye yeni başlayanlar için mutlaka tavsiye ediyoruz. Sitede SQL görevleri olan 9 alıştırma bölümü mevcut. Çözümleri 18-20 saate kadar süren bölümlerin konuları ise; iç içe geçmiş sorguları veya null işlemesini içeriyor. Aynı zamanda sitede çözüm dökümleri ve bir terimler sözlüğü de bulunmaktadır.

SQLTest

SQLTest, değerleri değiştirilebilir ve ölçeklendirilebilir, rastgele sayıda kullanıcı veya sorgunun veritabanıyla etkileşimini simüle etmeyi mümkün kılar. Hizmet, SQL Server veritabanı sorguları oluşturur ve MySQL ile Oracle'ı destekler.

SQLTest’in, masaüstü ve bulut sürümleri de mevcuttur.

Pgexercises

Site, PostgreeSQL sistemi ile çalışmayı sağlayan 80 alıştırmadan oluşmaktadır.  Sitede; üyeler, rezervasyon ve tesisler tablosundan oluşan bir veri seti mevcuttur. Alıştırmalar; seçme ve nerede tümceleriyle başlar ardından pencere işlevleri ve özyinelemeli sorgularla devam eder.. Kurs aşağıdaki bloklara bölünmüştür:

  • Basit SQL sorguları;
  • Birleştirmeler ve alt sorgular;
  • Veri değişiklikleri;
  • Toplama;
  • Zaman damgalarıyla çalışın;
  • Serilerle işlemler;
  • Özyinelemeli sorgular

SQL Fiddle

SQL Fiddle bir açık kaynak hizmetidir. Site, diğer kullanıcılarla bilgi paylaşmanıza izin verir.

Oracle, SQLite, MySQL veritabanlarını destekler. Verileri, hiyerarşik dosyalar (örneğin, XML belgeleri), metin ve tablolar gibi çeşitli biçimlerde dışa aktarmak da mümkündür.

Oracle LiveSQL

Live SQL, SQL ve PL/SQL betiklerini test etmek ve paylaşmak için bulut tabanlı bir platformdur. Özellikleri ile kısaltılmış sözdizimini kullanarak deyimler oluşturmanıza izin veren Hızlı SQL menü aracını içerir.

Sistem, önceki oturumlarla ilgili bilgileri, yeniden başlatılabilen veya komut dosyası olarak kaydedilebilen ifade kümelerini depolar. Ayrıca senaryoları yeniden oynatabilir veya üçüncü taraf kaynaklarda oluşturulan dosyaları indirebilirsiniz.

Aynı zamanda Oracle Database 19c'nin en son sürümünde geliştiriciler, veritabanına otomatik olarak dizinler oluşturan Otomatik Dizin (Automatic Indexing) Oluşturma işlevini eklediler.

HackerRank

Sosyal rekabet programlama platformu olan HackerRank, farklı diller için alıştırmalar sunar. Bunların arasında SQL ile karmaşık pratik alıştırmalar da vardır. Bazı alıştırmaların yanıtları yayınlanmaz ve en iyi çözümler için kullanıcı ile topluluk derecelendirmesinde daha fazla puan almak amaçlanır.

Daha fazla makale
Mustafa Çamurlu ile yaptığımız röportajda, yazılım mimarisi alanında mikroservis, serverless ve event-driven mimarilerinin önemi ve yüksek trafikli uygulamalarda karşılaşılan zorlukları konuştuk.
Yüksek Trafikli Yazılım Mimarisi Eğitimimize katılın ve dijital dünyada fark yaratma fırsatını yakalayın!