should_authorize_via_email
email.input_code tel.input_code
 
email.code_actual_for tel.code_actual_for
apply_exit_text
session_ended
to_homepage

Gizlilik Politikası

LABA EĞİTİM DANIŞMANLIK VE ORGANİZASYON LİMİTED ŞİRKETİ ("LABA" veya “Şirket” olarak anılacaktır), çeşitli iş alanlarında canlı çevrim içi kurslar ve konferanslar düzenleyen uluslararası bir platformdur. Gizlilik çıkarlarınızı önemsediğinizi ve haklarınız konusunda sorumlu bir şekilde davrandığınızı anlıyoruz.  Bu gizlilik politikası, https://robotdreams.com.tr/ (“Internet Sitesi”) kullanmanıza ilişkindir ve Laba’nın Internet Sitesi kullanıcıları ve müşterilerden alınan kişisel verileri nasıl işlediğini açıklamaktadır. 

Internet Sitemizi kullanarak, Internet Sitesindeki kayıt formunu göndererek ve bu Politikayı okuyarak (i) LABA tarafından kişisel verilerinizin burada belirtilen araç ve amaçlarla işlenmesi konusunda bilgilendirilmektesiniz; (ii) kişisel verilerinizin iletişim ve idari amaçlarla işlenmesine izin vermektesiniz. İstediğiniz zaman bizimle [email protected] yoluyla iletişime geçerek bu iletişimlerin aboneliğinden çıkabilir veya rızanızı geri çekebilirsiniz.

Yasal gerekliliklere uymak ve gizlilik güvenliği nedenleriyle veri işleme prosedürlerimizi sürdürmek ve güncellemek konusunda devam eden sorumluluğumuz bulunmaktadır. Zaman zaman değiştirmemiz gerekebileceğinden bu Politikayı düzenli olarak okumanız gerekmektedir. Bu tür değişiklikler sonrasında Internet Sitesini ve hizmetlerimizi kullanmanız, bu değişiklikleri kabul ettiğiniz anlamına gelecektir.

Kişisel verilerinizin işlenmesini kabul etmiyorsanız bu Internet Sitesi aracılığıyla bize kişisel verilerinizi iletmemenizi rica ederiz.

Bu Politika veya gizlilik haklarınız hakkında herhangi bir sorunuz varsa Şirketimiz ile aşağıda belirtilen şekilde iletişime geçebilirsiniz: [email protected]

Bizlerle iletişime geçmeniz akabinde Şirketimiz, size veri işleme prosedürlerimiz hakkında gerekli ek bilgileri sağlayacak ve mevcut haklarınızı anlamanıza ve yükümlülüklerinizi yerine getirmenize yardımcı olacaktır.

1. Neleri topluyoruz ve bunları nasıl kullanıyoruz

Hakkınızda yalnızca Internet Sitesini kullanmanıza ve hizmetlerimizi sunmamıza imkan tanımak için gerekli olan bilgileri, sadece bu Politikada özel olarak belirtilen ölçüde topluyoruz. 

1.1 Sizden aldığımız bilgiler

Sizden alabileceğimiz kişisel verilerin örnekleri şöyledir: 

  • - Adı ve soyadı;
  • - İletişim kaydı 
  • - E-posta 
  • - Telefon numarası ve
  • - Adres/lokasyon bilgisi.

Talep formu ile bizimle iletişime geçtiğinizde karşılaşabileceğiniz sorunları çözmemize yardımcı olmak için iletişiminizin kaydını tutuyoruz. E-posta adresinizi ve telefon numaranızı sizi hizmetlerimiz, örneğin yaklaşan değişiklikler veya iyileştirmeler hakkında bilgilendirmek için kullanabiliriz.

1.2 Internet Sitemizi kullanımınız çerçevesinde elde edebileceğimiz bilgiler

Hakkınızda aşağıdaki bilgileri toplayabiliriz:

  • - Cihazınız/cihazlarınız hakkında bilgiler, özellikle donanım modeli, bilgi sistemi sürümü ve mobil ağ bilgileri;
  • - Internet sitemizi nasıl kullandığınıza ilişkin ayrıntılar, arama bilgileri, internet protokol adresi ve çerezler gibi oturum açma bilgileri.

"Çerezleri", Internet Sitesini yönetmemize ve size işlevsellik ve özelleştirilmiş mesajlar sunmamıza yardımcı olmak için kullanabiliriz. Çerezler hakkında daha fazla bilgi için Çerez Politikamıza bakabilir ve tercihlerinizi seçmek için çerez aracımızı  kullanabilirsiniz.

1.3 Üçüncü taraflardan alınan bilgilerin işlenmesi

LABA zaman zaman üçüncü taraflardan sizin hakkınızda kişisel veriler toplayabilir. Bu, özellikle eğitim hizmetlerimiz için işvereniniz ve/veya meslek birliğiniz tarafından sipariş verilmesi ve ödeme yapılması durumunda söz konusudur. Kayıt sırasında profilinize ilgili bir bağlantı vermeniz durumunda (örneğin Facebook, LinkedIn vs.) kişisel verilerinizi üçüncü taraf bir platformdan/internet sitesinden de alabiliriz.

LABA ayrıca pazardaki hizmetlerimize olan talebi belirlemek ve pazarlama stratejimizde değişiklik yapmak için üçüncü taraflardan potansiyel müşteriler hakkında bilgi toplayabilir. Toplanan bu tür bilgiler, tanımlanamayan verilerdir (örneğin yaş, sektör, ülke grupları vs.) ve kişisel veri olarak değerlendirilmez.

1.4 Çocukların kişisel verilerinin işlenmesi

Bu internet sitesi 18 yaşın altındaki çocuklara yönelik değildir ve 18 yaşın altındaki çocuklardan bilerek kişisel olarak tanımlanabilir herhangi bir bilgi toplamaz.

1.5 Özel nitelikli kişisel veri gruplarının işlenmesi

LABA, bu Internet Sitesi aracılığıyla ırk veya etnik köken, siyasi görüşler, dini veya felsefi inançlar, sendika üyeliği, genetik, biyometrik, sağlık verileri veya bir kişinin cinsel hayatı veya cinsel yönelimiyle ilgili hiçbir veri toplamaz.

2. İşlemenin amaçları

Tüm kişisel verilerinizi yalnızca aşağıda belirtilen amaçlar doğrultusunda kullanıyoruz:

  • - Kullanıcıyı Internet Sitesine kaydetmek, kişisel bir hesap oluşturmak ve eğitici çevrim içi etkinliklerimiz, eğitimlerimiz ve kurslarımız dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere LABA tarafından sunulan tüm Internet Sitesi hizmetlerine erişim sağlamak;
  • - Hizmetlerimize uygulanan platformun ara yüzü olan Internet Sitemizin bakımını yapmak, bizden talep ettiğiniz veya ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz hizmetleri sunmak;
  • - Hizmetlere ilişkin tavsiyelerde bulunmak, varsa Internet Sitesinin kullanımına ilişkin teknik desteğin sağlanması ve kullanıcı/müşteri isteklerinin yerine getirilmesi amacıyla Laba ile kullanıcı arasında iletişim kurmak ve sürdürmek;
  • Kullanım Şartları uyarınca yükümlülüklerimizi yerine getirmek ve hizmet vermek;
  • - Müşterilere ve Internet Sitesi kullanıcılarına yönelik Laba hizmetlerinin kalitesini artırmak; daha iyi hizmet sağlayabilmek amacıyla kısa anketler ve benzeri çalışmalar düzenlemek. 
  • - Geri bildiriminizi talep etmek için; 
  • - Müşterilerimize ve son kullanıcılarımıza daha iyi ürünler ve hizmetler sunmak amacıyla anketler ve araştırmalar yapmak. Herhangi bir anketi doldurmanız gönüllülük esasına dayanır;
  • - Hakkınızda daha fazla bilgi edinmek için, böylece haber bültenlerini tercihlerinize göre kişiselleştirebiliriz (örneğin, bu haber bültenlerine dahil edilecek ürün ve hizmetler hakkında özel bilgiler talep etmenizi sağlamak);
  • - Pazarlama amaçları; ve
  • - Bilgilerinizi topladığımız sırada size açıklanan diğer amaçlar için;Haber bültenlerinin, güncellemelerin ve diğer pazarlama materyallerinin yayınlanması, geri bildiriminizin talep edilmesi ve pazarlama kampanyalarının yürütülmesi de dahil olmak üzere e-posta ve telefon iletişimleri yoluyla Laba'nın hizmetlerini kullanıcılara ve müşterilere tanıtmak.

Size gönderdiğimiz her iletişimde yer alan talimatları izleyerek veya bize [email protected] adresinden ulaşarak promosyon içeriği almamayı tercih edebilirsiniz.

LABA, ayrıca kişisel verilerinizi yetkililerin talebi üzerine sınırlı yasal amaçlarla (örneğin arama emri, mahkeme celbi, kanun veya mahkeme kararı vb.) ve/veya veri sahibi olarak haklarınızın (örneğin erişim hakkı, silme hakkı, vs) kullanılması amacıyla işleyebilir.

İşlemenin farklı bir amaçla yapılacak olması durumunda sizden ek rıza alacağız.

3. Güvenlik

Laba, Internet Sitesinin kullanımı yoluyla iletilen kişisel verileri KVKK ve yürürlükteki tüm mevzuat kapsamında korumak için fiziksel, idari ve teknik koruma önlemleri uygulamaktadır. Laba, müşterilerimize hizmetlerimizi sunmak ve geliştirmek için çalışanlarımıza yalnızca bilmeleri gerektiği ölçüde erişim sağlamaktadır. Laba'nın güvenlik önlemleri hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız Şirketimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

4. İşleme ilkeleri 

Kişisel verilerinizi, KVKK dahil olmak üzere yürürlükteki yasaların tüm gereklilikleri kapsamında ve aşağıdaki adalet ve hukuka uygunluk ilkelerine dayalı olarak işleriz:

4.1 Hakkaniyet, yasallık ve saydamlık

Yasada aksi açıkça belirtilmediği sürece, kişisel verilerinizi sadece işleme konusunda rızanız alındıktan sonra ve belirlenmiş özel bir amaç için işliyoruz. Kişisel verilerinizi adil ve şeffaf bir şekilde sadece sizin bilginiz dahilinde ve size verilen haklara saygı çerçevesinde işliyoruz. Laba'nın kişisel verilerin hukuka uygun olarak işlenmesine ilişkin açık prosedürleri vardır. 

4.2 Amacın sınırlandırılması

Kişisel verileriniz yalnızca burada sayılan amaçlar dahilinde ve yalnızca bu amaçların gerçekleştirilmesi için işleme faaliyetlerinde bulunması gereken Laba çalışanları tarafından işlenmektedir. Amaca ilişkin daha sonraki değişiklikler yalnızca sınırlı ölçüde mümkündür ve veri sahibinin ek rızasını gerektirir. 

Amaca yönelik daha sonraki değişiklikler yalnızca sınırlı ölçüde mümkündür ve kanıt ve ek rızanızı gerektirir.

4.3 Verilerin asgari düzeyde tutulması

Sadece işleme amaçlarına ulaşmak için gerçekten ihtiyaç duyulan Kişisel Verileri topluyor ve işliyoruz. Kişisel verilerinizi ilgili amaçlara ulaşmak için gerekenden daha uzun süre muhafaza etmiyoruz.

4.4 Doğruluk

Kişisel Veriler doğru olmalı ve gerektiğinde güncel tutulmalıdır. Verilerinizin hatalı veya eksik olması durumunda en kısa sürede silinmesini veya düzeltilmesini sağlıyoruz 

4.5 Saklama sınırlandırması

LABA, verilerinizi kapsam ve süre açısından sınırlı olarak, bu Politikada ve Kullanım Şartları belirtilen işleme amaçlarını yerine getirmek için uygun ve gerekli bir düzeyde muhafaza etmektedir. Ayrıca kişisel verilerinizi yasal yükümlülüklerimize uymak için gerekli olduğu ölçüde muhafaza edeceğiz. Bu nedenle Şirket, Kişisel Verilerin saklanması için genel sınırlı süreler belirlemiştir. 

4.6 Bütünlük ve gizlilik

Kişisel verilerin veri gizliliğine tabi olduğunu kabul ediyoruz. LABA, yetkisiz erişimi, yasa dışı işlenmesini veya dağıtımının yanı sıra kazara kaybolmasını, değiştirilmesini veya imha edilmesini önlemek için kişisel verilerinizi uygun Kurumsal ve teknik önlemlerle korumaktadır. 

4.7 Hesap verebilirlik

Yukarıda belirtilen altı veri koruma ilkesinden sorumlu olacak ve bunlara uyulduğunu gösterebileceğiz

5. Kişisel verilerinizi nasıl işliyoruz?

Verilerinizi toplama, kaydetme, düzenleme, saklama, kullanma, yapılandırma, uyarlama veya değiştirme, geri alma, danışma, iletim yoluyla ifşa etme, yayma veya başka şekilde kullanıma sunma, hizalama veya birleştirme, kısıtlama ve silme veya imha etme yoluyla işleyebiliriz. 

Kişisel verilerinizi, yalnızca gerekli olması halinde ve bu Politikada belirtilen amaçlar doğrultusunda, veri sahibi olarak hak ve özgürlüklerinizin korunduğu ve bu tür bir aktarım konusunda bilgilendirildiğiniz hususunda makul bir güvence olması durumunda Avrupa Ekonomik Alanı dışına aktarıyoruz.

Kişisel verilerinizi hiçbir üçüncü tarafa satmıyoruz ve satmayacağız. 

Kişisel verilerinizin işlenmesinin hukuki dayanağı, kişisel verilere ve uygulanan işleme yöntemine bağlıdır. Laba normalde sizden sadece şu durumlarda veri toplar:

  • - Bunun için rızanızı almış olmamız halinde; 
  • - Sizinle bir sözleşme yapmak için kişisel verilere ihtiyaç duymamız halinde; 
  • - İşlemenin meşru çıkarlarımıza uygun olduğu ve bu çıkarların sizin veri koruma çıkarlarınızın veya temel hak ve özgürlüklerinizin önüne geçmediği durumlarda; veya
  • - Laba'nın kişisel verilerinizi toplama ve işleme konusunda yasal yükümlülük taşıdığı durumlarda.

6. Kişisel verilerinizi nerede saklıyoruz?

Bilgilerinizi aldıktan sonra alınan verilere yetkisiz erişimi, kaybolmasını, ifşa edilmesini veya değiştirilmesini önlemek için tüm gerekli prosedürleri ve güvenlik önlemlerini uygulayacağız. Tarafımızca toplanan kişisel verileriniz Laba'nın sahip olduğu ve işlettiği bilgi teknolojileri sistemlerinde ve bulut sistemlerinde saklanmaktadır. Laba'ya sağladığınız tüm bilgiler güvenli sunucularda saklanmaktadır. Depolama çözümleri hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız Şirketimiz ile [email protected] üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

7. Bilgilerinizin aktarılması

Web Sitesine erişerek veya Web Sitesini kullanarak ya da başka bir şekilde bize bilgi sağlayarak, ikamet ettiğiniz ülkeden farklı gizlilik yasalarına sahip olabilecek diğer ülkelerde ve bölgelerde bilgilerin işlenmesine ve aktarılmasına izin vermiş olursunuz. Yukarıda atıfta bulunulan kişisel verilerinizin alıcılarından bazılarının, yasaları aynı düzeyde veri koruması sağlamayan Avrupa Birliği dışındaki ülkelerde bulunabileceğini lütfen unutmayın. Bu gibi durumlarda, kişisel verilerinizi korumak için yasal yükümlülüklerimize uygun yeterli önlemlerin alınmasını sağlayacağız. Alıcı, Laba şirketler grubunun bir üyesi değilse, yeterli koruma, kişisel verilerin üçüncü ülkelere aktarılması için Avrupa Komisyonu tarafından onaylanan standart sözleşme maddelerine dayalı olarak alıcı ile bir veri aktarım anlaşması imzalanarak sağlanabilir.Kişisel verileri, aşağıdakiler de dahil olmak üzere üçüncü taraflarla da paylaşabiliriz:

  • - Laba grubu. Kişisel verilerinizi, bizim adımıza çalışan ve faturalandırma, müşteri desteği sağlama vb. gibi işlerini yürütmek için kişisel verilerinize erişmesi gereken Laba grup şirketleriyle paylaşabiliriz. 
  • - Satıcılar, Danışmanlar ve Diğer Hizmet Sağlayıcılar: Kişisel verilerinizi, bizim adımıza çalışan ve faturalandırma, müşteri desteği sağlama vb. gibi işlerini yürütmek için kişisel verilerinize erişmesi gereken üçüncü taraf satıcılar, danışmanlar ve diğer hizmet sağlayıcılarla paylaşabiliriz. Bu hizmet sağlayıcılar, kişisel verilerinizi yalnızca Laba'ya hizmet sağlamak için gerekli olduğu şekilde kullanma yetkisine sahiptir.

Bazı durumlarda, Web Sitesinin hangi alanlarının ve özelliklerinin en popüler olduğunu anlamak ve/veya Web Sitesinin ve özelliklerinin genel etkinliğini artırmak için bilgilerinizi üçüncü taraf satıcılarla paylaşabiliriz.

  • - Kurumsal Hesap: Bireysel kayıtlı bir kullanıcıysanız ve kurumsal hesabınızla ilişkili birincil e-posta adresinin etki alanı işvereninize aitse ve size bu kuruluşun bir çalışanı olarak atanmışsa ve söz konusu kuruluş kurumsal bir hesap oluşturmak isterse, bireysel hesabınızın geçmiş kullanımına ilişkin belirli bilgiler, e-posta adresiniz de dahil olmak üzere söz konusu kuruluşun yöneticisi tarafından erişilebilir hale gelebilir. 
  • - Yasalara Uygunluk: Kişisel verilerinizi üçüncü bir tarafa (a) herhangi bir geçerli yasa, düzenleme, yasal süreç veya hükümet talebine uymak için ifşanın makul olarak gerekli olduğuna inanırsak, (b) sözleşmelerimizi, politikalarımızı ve hüküm ve koşullarımızı / kullanıcı sözleşmesini uygulamak için, (c) Web Sitesinin güvenliğini veya bütünlüğünü korumak için, (d) Laba'yı, müşterilerimizi veya halkı zarar veya yasadışı faaliyetlerden korumak için, (e) iyi niyetle herhangi bir kişinin ölümünü veya ciddi bedensel yaralanmasını önlemeye yardımcı olmak için bilgileri ifşa etmemizi gerektirdiğine inandığımız acil bir duruma yanıt vermek için ifşa edebiliriz.

Toplu veya Anonimleştirilmiş Veriler: Sizi doğrudan tanımlamayan toplu veya anonimleştirilmiş bilgileri üçüncü taraflarla da paylaşabiliriz.

Sizin hakkınızdaki hiçbir bilgiyi izniniz olmadan bir diğer üçüncü tarafa kasıtlı olarak ifşa etmiyoruz. Ancak, size sağlanan hizmetlerle bağlantılı olarak veya arama emri, mahkeme celbi, yasa, mahkeme emri, veri ihlali bildirimi ve/veya yasa uygulayıcı makamlarla başka şekilde işbirliği dahil olmak üzere herhangi bir geçerli yasal işleme uymak için gerektiği taktirde hakkınızda belirli bilgileri açıklayacağız. 

İnternet üzerinden iletişim güvenli olmayabilir. Bilgisayar kullanımının ağ yöneticileri, işverenler vb. gibi üçüncü taraflarca izlenebileceğini ve bu nedenle çevrim içi olarak gönderdiğiniz bilgilerin güvenliğini garanti edemediğimizi dikkate almanız gerekmektedir. Tüm bilgileri riski size ait olmak üzere çevrimiçi olarak ifşa edersiniz. 

8. Üçüncü taraflarca sağlanan içerik/bağlantılar

Internet Sitemizde diğer şirketlerin veya kuruluşların içerik ve ürünlerini ve/veya tedarikçilerimizin, lisans verenlerimizin veya diğer üçüncü tarafların sitelerine ve hizmetlerine bağlantılar bulacaksınız. Biz, bu siteleri kontrol etmiyoruz. Bu tür üçüncü tarafların her biri, kendi işi ve internet sitesinin işleyişi konusunda geçerli olan yasalara, kurallara ve düzenlemelere uymaktan tek başına sorumludur. 

Bu tür sitelerin veya sahiplerinin ve operatörlerinin gizlilik uygulamalarından, içeriklerinden veya yasa ve düzenlemelere uymalarından sorumlu değiliz. Bu sitelerin ve hizmetlerin kendi gizlilik politikaları ve müşteri hizmetleri politikaları olabilir veya hiçbir politikası (politikaları) olmayabilir. 

Herhangi bir üçüncü taraf sitesine bilgilerinizi vermeden önce bu sitelerin gizlilik politikalarını incelemenizi öneririz. 

9. Veri sahibinin hakları

Size, KVKK ve ilgili ulusal kanunlarda öngörülen veri koruma haklarını sağlıyoruz. Örneğin aşağıdaki haklara sahipsiniz.

  • - İşlenen kişisel veriler hakkında bilgi edinme hakkı;
  • - Kişisel verilerinize erişim hakkı;
  • - Kişisel verilerinizi düzeltme veya silme hakkı;
  • - Kişisel verilerin düzeltilmesi veya silinmesi, işlemenin kısıtlanması ve kişisel verilerin alıcıları hakkında bilgi sahibi olma hakkı;
  • - Kişisel verilerinizin işlenmesine itiraz etme hakkı;
  • - Veri taşınabilirliği hakkı; 
  • - Yalnızca otomatik işlemeye dayalı bir karara tabi olmama hakkı; ve
  • - Denetleyici bir makama şikayette bulunma hakkının varlığı.

Bu hakları, aşağıdaki iletişim bilgilerine göre Şirketimiz ile iletişime geçerek kullanabilirsiniz: 

Mail adresi: Stanislav Kovalenko
[email protected]

Haklarınız ve Laba'nın veri koruma önlemleri hakkında daha fazla bilgi için Şirketimiz ile iletişime geçebilirsiniz.