Serkan Cura ile Test Otomasyon Sohbeti | robot_dreams
should_authorize_via_email
email.input_code tel.input_code
 
email.code_actual_for tel.code_actual_for
apply_exit_text
session_ended
to_homepage
Serkan Cura ile Test Otomasyon Sohbeti

Serkan Cura ile Test Otomasyon Sohbeti

robot_dreams Test Otomasyon Eğitimi’nin derinliklerine dalmaya hazır mısınız?

Test otomasyonunun yazılım test süreçlerindeki kritik rolünü, r_d eğitimimizin katılımcılara sağlayacağı fayda ve avantajları bu röportajımızda Serkan Cura ile ele alıyoruz. Test senaryoları oluşturma, otomasyon scriptleri yazma, hata raporlama ve izleme gibi pratik becerilerin yanı sıra Java ile temel yazılım becerilerini pratiğe dökmenin önemini bu yazımızda konuşuyor olacağız. İlgili okurlarımıza keyifli okumalar dileriz! 

robot_dreams Turkey'nin yazılım test otomasyonu eğitim programını benzersiz kılan nedir ve bu programı diğerlerinden ayıran temel özellikler nelerdir?

robot_dreams Turkey'nin test otomasyon eğitimini benzersiz kılan özelliklerinden biri, endüstri deneyimine dayalı uygulamalı eğitim yaklaşımıdır. Programımızda teorik bilgiyi pratik projelerle birleştirerek öğrencilere gerçek dünya deneyimi kazandırmayı hedefliyoruz. Katılımcılarımızın bireysel ihtiyaçlarına ve sektörde karşılaşacakları problemlere uygun olarak müfredat hazırlıyoruz. Bu sayede her katılımcıyı araştırma ve geliştirmeye yönlendirip, sektörde karşılaşacakları sorunların çözümünü sağlayabilecekleri bir eğitim ile potansiyellerini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz.

Eğitim programında Selenium gibi endüstri standardı araçların öğretilmesi katılımcılara nasıl bir avantaj sağlamaktadır? Bu araçlarla çalışmanın kariyerleri üzerindeki olumlu etkileri nelerdir?

Özellikle Selenium gibi endüstri standardı araçlarını programımıza dahil etmiş olmamız, katılımcılarımızın sektörde kullanımı yaygın olan araçları öğrenme süreçlerinde birçok kaynağa sahip olmalarını sağlıyor. Ayrıca işe alım süreçlerinde seçeneklerinin artmasına imkan tanıyor. Bu araçlarla çalışmanın kariyerleri üzerindeki olumlu etkileri ise öğrencilerin yazılım testi otomasyonu becerilerini gerçek dünya projelerinde kullanarak deneyim kazanmaları ve kendilerini sürekli olarak geliştirmeleri olacak.

Demin bahsettiğiniz süreçten yola çıkarak, kursun pratik uygulama ve gerçek dünya projelerine odaklanmasının öğrencilerin öğrenme sürecine katkısı nedir?

Kursun pratik uygulama ve gerçek dünya projelerine odaklanması, öğrencilerin öğrenme sürecine büyük katkı sağlar. Bu yaklaşım, öğrencilerin teorik bilgileri doğrudan uygulamaya dönüştürmelerine ve gerçek dünya problemleriyle karşılaşmalarına zemin hazırlayarak yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanır. Ayrıca sektörde karşılaşacakları problemleri deneyimlemeleri ve bu sorunları çözümleriyle birlikte ele almaları sektöre girmeden bakış açılarını geliştirme imkanı sunar. Böylelikle, mezunlarımız sektöre daha hazır ve donanımlı bir şekilde adım atarlar.

Test Otomasyon Eğitimi'ni bir “kariyer yolculuğu” olarak tanımlıyorsunuz. Bu yolculuk boyunca öğrencilere nasıl rehberlik ve destek sunuyorsunuz?

Eğitimimiz bir kariyer yolculuğu, çünkü öğrencilerimize tam bir destek ve rehberlik sunuyoruz. Mezunlarımızın kariyer hedeflerine ulaşmaları için danışmanlık ve mentörlüğün yanı sıra mülakatlarda nelerle karşılaşabileceklerini anlatarak yol göstermeye çalışıyoruz. Ayrıca, mezunlarımızın eğitim sonrasında da sorular sorabilecekleri bir gruba dahil edip gelişimlerini eğitimden sonra da desteklemeye özen gösteriyoruz. 

Bu kursun katılımcılara yazılım geliştirme süreçlerini derinden anlamalarında nasıl bir katkısı olacak ve hangi özel becerileri kazandıracak?

Kursta katılımcılara yazılım geliştirme süreçlerini anlamalarını sağlamak için SDLC süreçlerinin aşamalarını anlatıyoruz. Aynı zamanda test otomasyonu alanında özel beceriler kazandırarak işverenlerin aradığı niteliklere sahip olmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bu beceriler arasında test senaryoları oluşturma, otomasyon scriptleri yazma, hata raporlama ve izleme gibi pratik becerilerin yanı sıra Java ile temel yazılım becerilerini pratiğe dökmeyi amaçlıyoruz. Bunlara ilaveten katılımcılarımız, temiz kod pratikleri ve tasarım desenleri gibi kendilerini teknik olarak geliştirecekleri bir dünyaya ilk adımlarını atma fırsatı bulacaklar.

Kendi kariyer yolculuğunuzda, yazılım testi otomasyonunun önemini ve etkisini ne zaman fark ettiniz? Bu tecrübeler, kursun müfredatını şekillendirirken size nasıl bir bakış açısı kazandırdı?

Aslında bu farkındalık 2017 yılında manuel test esnasında bir noktada sürekli aynı şeyleri yaparken kendimi bulduğumda ortaya çıktı. Uzun süre bu sektörde kalmak istiyorsam bunu farklı bir boyuta çıkarmam gerektiğini hissettim. O dönemde henüz otomasyona nasıl ve nereden başlayacağımdan emin değildim. Ufak ufak en sık testini yaptığım kısımları otomatize edebilmek için belirli araçlar kullanmaya başladım ve bu durumun bana gerçekten zaman kazandırdığını gördüm. Bu bakış açısıyla başladığım test otomasyonu kariyerimi artık sektöre fayda sağlayacak bir noktaya getirebilmek için bu deneyimlerimi de paylaşmam gerektiğini düşünerek böyle bir eğitime adım atmanın iyi olacağını düşündüm. Müfredatı oluştururken de benim o dönemde yaşadığım zorlukları birçok kişinin de yaşadığını gördüğüm ve bildiğim için bu zorlukları aşabilecekleri etapları birlikte deneyimleyerek, onlara yol gösterebilecek şekilde planladık.

Kurs sonunda elde edilecek sertifikaların ve bilginin uluslararası alanda tanınan yazılım şirketlerinde iş bulma konusundaki rolü nedir?

Bu sertifika, öğrencilerin yetkinliklerini kanıtlamalarını ve işverenlerin dikkatini çekmelerini sağlar. Genel olarak sertifika eğitimleri teoriye odaklanırken bizim eğitimimizde daha çok ödevler ve uygulamalar üzerinden ilerleyen bir puanlama sistemimiz var. Ödevler hem araştırarak öğrenmemize hem de yapılan hataları düzelterek, hatalardan ders çıkararak kendimizi geliştirmemize fayda sağlar. Ayrıca, programımızın endüstri odaklı müfredatı sayesinde mezunlarımız sektördeki taleplere uygun şekilde yetişmiş olurlar.

Programı tamamlayan öğrencilerden duyduğunuz en etkileyici başarı hikayesi nedir? Bu hikayeler, potansiyel katılımcılara programın değerini nasıl gösteriyor?

Aslında ilk eğitimimiz çok yeni bir tarihte tamamlandı. Bu yüzden henüz sektöre geçiş yapan arkadaşlarımız olmadı ama genel olarak katılımcılarımız kurs sonunda daha önce cesaret edip başaramadıkları birçok şeyi kendi başlarına gerçekleştirebildiklerini ve sektöre olan bakış açılarının ciddi anlamda değiştiğini belirttiler. Bu da kendilerine olan güvenlerini arttırarak gelişimi daha da sürdürmeleri konusundaki kararlılıklarını ateşlemiş durumda. 

Yazılım testi otomasyonu alanında önümüzdeki yıllarda beklediğiniz önemli gelişmeler nelerdir ve robot_dreams Turkey bu gelişmelere nasıl uyum sağlamayı planlıyor? 

Aslında son yılların tabii ki flaş konusu yapay zeka ve makine öğrenmesi. Her sektörde olduğu gibi yazılım test otomasyonunda da yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojilerinin daha fazla entegrasyonunu göreceğiz. Günümüzde her geçen gün farklı araçlarla karşılaşıyoruz. Bu gelişmelerle birlikte, robot_dreams Turkey olarak sürekli güncel kalmak ve yeni teknolojilere uyum sağlamak için müfredatımızı ve eğitim yaklaşımımızı sürekli olarak gözden geçiriyor ve güncelliyoruz. Bu sayede, öğrencilerimizi sektördeki en yeni trendler ve teknolojilerle donatarak başarılı bir kariyere hazırlamayı, onlarda bu yeni dünyanın getirdiği bakış açısını geliştirebilmeyi hedefliyoruz. Kursumuzu yapay zekayı izleyen değil, yapay zeka dünyasına dalarak bu araçları kullanabilme ve geliştirme yetkinliği sağlayan bir eğitim haline getirmeyi amaçlıyoruz.

Daha fazla makale
Mustafa Çamurlu ile yaptığımız röportajda, yazılım mimarisi alanında mikroservis, serverless ve event-driven mimarilerinin önemi ve yüksek trafikli uygulamalarda karşılaşılan zorlukları konuştuk.
Yüksek Trafikli Yazılım Mimarisi Eğitimimize katılın ve dijital dünyada fark yaratma fırsatını yakalayın!