Programlama Pratiği Yapabilmeniz İçin En İyi 7 Kaynak | robot_dreams
should_authorize_via_email
email.input_code tel.input_code
 
email.code_actual_for tel.code_actual_for
apply_exit_text
session_ended
to_homepage
Programlama Pratiği Yapabilmeniz İçin En İyi 7 Kaynak

Programlama Pratiği Yapabilmeniz İçin En İyi 7 Kaynak

Programlama becerilerinizi iyileştirmek ve birçok programlama dilinde ustalaşmak için en iyi pratik yapma kaynaklarını keşfedin.

Programlama mesleğinde büyümek istiyorsanız, becerilerinizi geliştirmeyi asla bırakmamalısınız. Halihazırda bir iş bulmuş olsanız bile, bazen standartların dışında çözümler aramanızdan ve yetkinliklerinizi kullanmanız gereken sorunları çözmekten zarar gelmez. Bu sadece yeni başlayanlar için değil, deneyimli programcılar için de geçerlidir. Python gibi popüler programlama dillerinde uzmanlaşmak ve becerilerinizi bir üst seviyeye taşımak için düzenli olarak pratik yapmanız önemlidir. 

Peki, sizi atik ve gelişime açık tutacak iş ve görevleri nereden bulabilirsiniz? Programlama pratiği yapabileceğiniz siteler bu konuda size yardımcı olabilir. Bu yazıda, Python başta olmak üzere çeşitli dillerde programlama pratiği yapabileceğiniz ilgi çekici ve popüler kaynaklardan küçük bir seçki hazırladık. İyi okumalar!

Codewars

Codewars, JavaScript, Python ve diğerleri de dahil olmak üzere birkaç düzine programlama dilinde oyun biçiminde pratik yapma fırsatı sunan İngilizce bir kaynaktır. Kullanıcı, çeşitli problemleri çözerek seviyesini hem genel olarak hem de mevcut her programlama dilinde artırır. Seviyeniz ne kadar yüksek olursa görevler de o kadar zorlaşır. Oyuncular ayrıca kendi klanlarını oluşturabilir ve daha önce tamamladıkları görevler için alternatif çözüm seçeneklerini inceleyebilirler.

LeetCode

LeetCode, hayalinizdeki iş için gireceğiniz mülakatta başarılı olmanıza yardımcı olabilecek, Python, Java, C++ ve diğer programlama dillerinde algoritmik programlama problemlerini çözmek için kullanılan bir sitedir. Ücretli versiyona sahip kullanıcılar, teknoloji devlerinin mülakat sorularına dayanan görevlere erişim sağlar. Bu nedenle, mülakata hazırlanan herkes için LeetCode vazgeçilmez bir kaynaktır.

JavaRush

Oldukça popüler bir dil olan Java dilinde programlama simülasyonu sunan bir sitedir. Kullanıcı, görevleri çözerek ve oyunları tamamlayarak seviyesini geliştirir ve Java programlama dilinin yeni yönlerini öğrenir. Sitede 1200'den fazla görev bulunmaktadır. Sitenin Ukraynaca, İngilizce ve Rusça versiyonları da mevcuttur.

HackerRank

Programcılar için çevrim içi yarışmalara ev sahipliği yapan İngilizce bir kaynaktır. Bu tür yarışmalar genellikle büyük BT şirketleri tarafından desteklenir ve bazı yarışmalarda nakit ödülleri vardır. Yarışmalarda alacağınız yüksek bir derece, öz geçmişinize yarar sağlayacak bir unsur olabilir. Genellikle, en seçkin katılımcılar şirketler tarafından staja davet edilir.

Topcoder

Deneyimli geliştiricilerin nakit ödülü için birbirleriyle yarışabilecekleri bir programlama eğitimi sitesidir. Site 2001 yılında kurulmuştur, yalnızca İngilizce dilinde mevcuttur ve rekabetçi programlama için en büyük kaynaklardan biridir. Henüz yarışmaya hazır olmadığınızı düşünüyorsanız endişelenmeyin; yarışma sırasında katılımcılar derecelendirmeye göre sıralanır, bu nedenle acemi birinin deneyimli bir rakiple karşılaşma olasılığı son derece düşüktür.

Edabit

Edabit, programlama pratiği yapabilmeniz için Python ve diğer birçok programlama dilinde 10.000'den fazla görev içerir ve Duolingo'daki baykuşla karizma konusunda yarışabilecek bir maskotu vardır. Aslında Edabit kendisini şu şekilde tanımlar: ‘’Kodlama öğrenmek için Duolingo.’’ Oyunlaştırma, programlama öğrenme sürecini rutin olmaktan çıkarır ve öğrenmeyi kolaylaştırır. Bu nedenle, Edabit sayesinde programlama gibi karmaşık bir işlemler bütününü eğlenceli hale getirerek öğrenme sürecini kolaylaştırabilirsiniz. Site, İngilizce ve Rusça da dahil olmak üzere çeşitli dillerde mevcuttur.

CodinGame

Kullanıcının, problemleri çözerek bir eğitim oyununun senaryosunu etkileyebileceği programlama simülasyonu sağlayan İngilizce bir sitedir. Pascal, Go, Python gibi bir dizi programlama dilinde oyunlaştırılmış görevlerle pratik yapmanıza olanak tanır. Ayrıca, siteyi yeni bir hesap açmadan da deneyebilirsiniz.

Yukarıda tanıttığımız kaynaklar, sizlere programlama pratiği yapma fırsatı veren kaynakların sadece küçük bir kısmı. Gördüğünüz gibi, sadece kodlamayı eğlenceli bir şekilde öğrenmekle kalmayıp, aynı zamanda ekonomik açıdan da kodlamadan yararlanarak kariyerinizi destekleyebilirsiniz. Pratik yapmaya devam edin ve öğrendiklerinizi her gün katlayın!

Yazar: Andrey Gubin

Çeviren: Yasemin Değirmenci

Daha fazla makale
Kod editörleri ve IDE araçlarıyla Python ile kodlama deneyiminizi zenginleştirin.
Monolitik uygulamalar, tek bir bütün olarak inşa edilirken; mikroservis mimarisi, bağımsız olarak dağıtılabilen küçük hizmetlerden oluşur.