Elif Tuzlakoğlu ile Geleceğin Kodlarını Çözmek: Bir robot_dreams Macerası | robot_dreams
should_authorize_via_email
email.input_code tel.input_code
 
email.code_actual_for tel.code_actual_for
apply_exit_text
session_ended
to_homepage
Elif Tuzlakoğlu ile Geleceğin Kodlarını Çözmek: Bir robot_dreams Macerası

Elif Tuzlakoğlu ile Geleceğin Kodlarını Çözmek: Bir robot_dreams Macerası

Elif Tuzlakoğlu ile robot_dreams'in yolculuğu, Türkiye'nin bilişim sektörüne adaptasyonu ve bu alandaki başarı sırlarını konuştuk.

Laba ve robot_dreams Turkey CEO’su Elif Tuzlakoğlu ile robot_dreams macerası, yazılım ve programcılık dünyası, bilişim teknolojileri ve bu alanlarda öne çıkmanın püf noktalarını değerlendirdik. Türkiye’nin bilişim teknolojileri sektöründe günümüz ve gelecek adaptasyonunu ele aldığımız keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Okuyucularımıza keyifli okumalar diliyoruz.

Bilişim sektöründeki yoğun rekabet ortamında, insanlar küçük farklarla iş fırsatlarını kaybedebiliyor. Biz ise sunduğumuz eğitimlerle bu farkları ortadan kaldırarak, bireylerin kariyerlerini daha da ileriye taşımalarını sağlıyoruz.

Elif Tuzlakoğlu CEO, robot_dreams Turkey

robot_dreams Türkiye'nin kuruluş hikayesi ve bu süreçteki kişisel deneyimleriniz nelerdir?

Ana markamız Laba bundan 8 yıl önce ortaya çıkan bir marka. Laba’nın ardından IT alanında faaliyet gösteren, kariyerini geliştirmek isteyen ya da yeni bir kariyer tesis etmek isteyen insanlara hitap etmek amacıyla robot_dreams projesini ortaya çıkardık. Yani aslında uluslararası pencerede ortaya çıkardığımız bu projeleri Türkiye’ye sırasıyla getirdik. Öncelikle Laba markasıyla Türkiye pazarına girdik. Başlangıçta Türkiye pazarında robot_dreams'e ait IT ve bilgi teknolojisi kurslarını test ettik. Bu kurslar ilk etapta Laba bünyesinde sunuldu ve burada elde ettiğimiz başarı bizi daha da cesaretlendirdi. Bu cesaret ile birlikte robot_dreams'i Türkiye'de resmi olarak başlatma kararı aldık. İlhamını Laba markasının beyaz yakalılara yönelik kişisel ve kariyer gelişimi alanında elde ettiği başarılardan alan markamız robot_dreams, böylece Türkiye'de kurulmuş oldu.

robot_dreams geçtiğimiz aylarda ilk yaşını kutladı. robot_dreams'in Türkiye'deki ilk yılının ardından elde ettiği başarılar ve gelecek planları nelerdir?

robot_dreams ailesi olarak Türkiye'deki ilk yılımızı kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Laba'dan aldığımız ilham ve güçle başlattığımız bu yolculukta, markamızın sağlam temeller üzerine kurulduğunu ve ilk yılını başarıyla tamamladığını görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu deneyim, başarılı ve olumlu sonuçlar verdiği için bizi daha da cesaretlendiriyor ve markamızın sürekliliğini güçlü bir şekilde sağlamamıza olanak tanıyor.

Bu dönemde, eğitim teknolojileri alanında önemli başarılar elde ederek, kurs katılımcı sayımızda ve kurs çeşitliliğimizde kayda değer bir artış sağladık. Açtığımız yeni ve farklı kurs programları ile katılımcı ve eğitmenlerden olumlu geri dönüşler almayı başardık. IT alanında sunduğumuz kursların hem kalitesini hem de sayısını artırarak hedef kitlemizi genişlettik. Laba bünyesinde genellikle junior, middle-level ve senior beyaz yakalılara, işletme sahipleri, girişimciler ve pazarlama uzmanları gibi önemli hedef kitlelere ulaşıyoruz. robot_dreams ile birlikte, teknik altyapısı olan ve bu alanda kariyerini ilerletmek isteyen yazılımcılar gibi teknik profesyonellere de ulaştık. robot_dreams, özellikle kariyerini geliştirmek isteyen profesyonellere yönelik kurslar sunarken, aynı zamanda kariyer değişikliği yapmak isteyenlere de hitap ediyor. Bu kurslar sayesinde, farklı kariyerleri denemek isteyenler ya da kariyer yolculuklarında yeni bir sayfa açmak isteyenlere yönelik olarak, temelde yeni beceriler kazandırıyoruz. Böylece onların kariyerlerini sağlam temeller üzerine kurmalarına yardımcı oluyoruz.

Şunu da eklemek isterim ki bu başarılar, bizim için yalnızca bir başlangıç. Gelecek planlarımız arasında, öğrenme yöntemlerini daha da kişiselleştiren yeni teknolojiler geliştirmek, platformumuzu daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştırmak yer alıyor. Eğitimde fırsat eşitliği misyonumuzu daha da ileriye taşıyacak sosyal sorumluluk projelerine imza atmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda da katılımcılarımızın kariyer yolculuklarında onlara eşlik etmek istiyor, kariyerlerine dokunacak hamleleri de projemize katmayı hedefliyoruz.

robot_dreams'in Türkiye'deki eğitim teknolojileri pazarındaki konumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

robot_dreams'in Türkiye'deki eğitim teknolojileri pazarındaki konumu hakkında konuşmak gerekirse, sektörde yenilikçi ve öncü bir oyuncu olarak kendimizi konumlandırdığımızı söyleyebilirim. Sunduğumuz çözümlerin kalitesi ve eğitim alanındaki ihtiyaçlara yönelik yaklaşımımız, bizi rakiplerimizden ayırıyor. Yani biz Laba’da olduğu gibi robot_dreams’de de alanında uzmanlaşmış isimlerle çalışıyoruz. Bu da bizi diğer eğitim platformlarından ayırıyor. İlerleyen dönemlerde, pazar konumumuzu daha da güçlendirmek ve bu alanda Türkiye'deki liderlik pozisyonumuzu pekiştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

ABD, Çin ve Hindistan gibi ülkelerde milyonlarca yazılımcı istihdam ediliyor ve Türkiye'nin bu küresel rekabette yer alabilmesi için ciddi bir yazılımcı ihtiyacı var. robot_dreams Turkey CEO’su olarak, Türkiye'nin bu küresel rekabet içerisinde daha etkin bir konum alabilmesi için önerdiğiniz stratejiler nelerdir?

Türkiye'nin küresel pazarda rekabetçi olabilmesi için eğitim ve kişisel gelişim kadar, teknolojik yeniliklere hızlı adaptasyon da büyük önem taşıyor. Türk toplumunun teknolojiye hızla uyum sağlama kapasitesine inanıyorum. robot_dreams olarak, bu vizyona uygun bir şekilde, hem bireylerin kariyer yolculuklarını desteklemek hem de Türkiye'nin teknoloji sektöründe dünya çapında bir oyuncu olarak yer almasına yardımcı olacak eğitimler sunuyoruz. Ülkemizde artan teknoloji yatırımları ve devletin sağladığı teşvikler, bu alanda faaliyet gösteren firmaların sayısının artmasına büyük cesaret veriyor. Çalışanların eğitime olan ihtiyacı, kaliteli hizmet sunabilmek için kritik bir faktördür ve biz bu eğitim açığını kapatarak, özellikle teknokentlerdeki startup ve ArGe merkezi çalışanlarına yönelik değerli eğitimler sunuyoruz. robot_dreams ailesi olarak, katılımcılarımıza sürekli öğrenme fırsatları sunarak, onların global iş gücü piyasasında rekabetçi ve başarılı olmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bu sektördeki yoğun rekabet ortamında, insanlar küçük farklarla iş fırsatlarını kaybedebiliyor. Biz ise sunduğumuz eğitimlerle bu farkları ortadan kaldırarak, bireylerin kariyerlerini daha da ileriye taşımalarını sağlıyoruz.

Eğitim teknolojileri sektöründe bir kadın lider olarak, bu alanda daha fazla kadının liderlik pozisyonlarında yer alması için neler yapılabilir ve robot_dreams bu konuda nasıl bir yaklaşım benimsiyor?

Dijital ve teknolojik alanlarda daha fazla kadının liderlik pozisyonlarında yer alması, çeşitliliği ve yeniliği teşvik ederek sektörün güçlenmesine büyük katkı sağlar. Bu bağlamda, yakın zamanda "Teknolojide Lider Kadınlar" adında bir kurs açtık ki bu kurs, bu soruya bizim için en iyi cevabı sunuyor. robot_dreams olarak, kadın girişimci ve liderlerin karşılaştıkları engelleri kaldırmaya ve onları güçlendirmeye yönelik somut adımlar atıyoruz. Ayrıca, kadın lider ve eğitmenlerle iş birliği yaparak, onların bilgi ve deneyimlerini daha geniş bir kitleye aktarmalarını sağlıyoruz ve bu süreçte kadınların sektörde daha görünür olmalarını desteklemek için aktif çaba gösteriyoruz. Bu yaklaşım, sektördeki inovasyon ve çeşitliliği artırmanın yanı sıra, toplumsal cinsiyet eşitliğini de teşvik ediyor.

Daha fazla makale
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonu ve ilkeleriyle temellerini attığı teknolojik gelişmeleri hatırlıyoruz.
robot_dreams Test Otomasyon Eğitimi’nin derinliklerine dalmaya hazır mısınız?