Mikroservis Mimarisi Eğitimi — online kurs | robot_dreams

< online eğitim > < başlangıç: 15.04.2024 >

Mikroservis Mimarisi Eğitimi

Hüseyin Karabakla

Senior Software Engineer Technical Lead, Ex-Siemens

devamını oku
Tarih: 15 Nisan – 5 Haziran 2024
Süre:

7 Hafta / 14 Online Ders

Alanında uzman eğitmenimiz ile canlı ve online bir eğitim!

Mikroservis mimarilerini etkin bir şekilde inşa etmenin ve yönetmenin sırlarını öğreneceğiniz bu kapsamlı eğitimle, yazılım projelerinizi bir üst seviyeye taşıyacaksınız.

Mikroservislerin projeniz üzerindeki etkilerini derinlemesine analiz edecek ve domain modeli kullanarak mikroservislerin nasıl tasarlanacağına dair kritik bilgiler edineceksiniz. Bu sayede, projelerinizde daha etkin, uyumlu ve güçlü mikroservis yapıları oluşturabilecek, yazılım dünyasına daha bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşabileceksiniz.

Aşağıdaki kişilere kursu öneririz:
Yazılım Mühendisleri:

Domain-driven dizayn prensiplerini uygulayarak mikroservisleri modelleyebilecek, ayrıştırma stratejilerini kullanarak monolit bir mimariyi mikroservis mimarisi haline getirip temiz ve açık olacak şekilde her bir mikroservis için API tasarlayıp hizmetler arasındaki tam bağımsızlığı kurabileceksiniz.

DevOps Mühendisleri:

Konteynerleştirme tekniklerini (Docker) kullanarak uygulamayı paketleyerek farklı ortamlarda tutarlılığından emin olabilecek, yük dengeleme hizmet keşfi gibi görevlerin otomasyonunu gerçekleştirip deployment sürecini kolaylaştırabileceksiniz.

Teknoloji / Takım Liderleri:

Her bir mikroservis için sınırları net çizebilecek böylece takımlarınız arasında atamaları kolaylıkla yapıp yönetebileceksiniz. CI / CD süreçlerini entegre ederek üründeki değişiklikleri hızlı bir biçimde işlevsel hale getirebileceksiniz.

Sistem / Yazılım Mimarları:

Mikroservis prensiplerini (domain driven, event-driven) anlayarak ayrıştırma stratejileri konusunda becerilerinizi geliştireceksiniz. Uygun teknolojiyi seçerek servis tasarlayıp konteynerleştirme, serverless gibi dağıtım yöntemlerini inceleyerek mevcut mimarinize entegre olabilecek bir çözüm seçerek, test araçlarını (unit testing, integration testing, contract testing vb.) kullanarak altyapınızın açıklarını tespit edip giderebileceksiniz.

Kursta aşağıdaki konuları analiz edeceğiz:
Etkin Mikroservis Tasarımı ve Yönetimi:

Karmaşık yazılım mimarilerini daha basit ve yönetilebilir hale getirecek mikroservis tasarımı ve yönetimi konularında derinlemesine bir analize dalacaksınız. Etkili mikroservis yönetim tekniklerini öğrenerek projelerinizin ne zaman ve nasıl daha etkin bir şekilde yönlendirilebileceğini keşfedeceksiniz.

Domain Modeli Kullanarak Mikroservis Tasarımı:

Domain modeli kullanarak mikroservislerin nasıl tasarlanacağını öğreneceksiniz. Bu yaklaşım, projelerinizin daha stabil ve verimli hale gelmesini sağlayacak. Domain modeline dayalı yaklaşımla mikroservislerin daha güçlü ve domain'e uyumlu nasıl inşa edileceğini detaylı bir şekilde öğrenerek, projelerinizde karşılaşabileceğiniz potansiyel sorunları baştan çözüme kavuşturabileceksiniz.

Mikroservislerle Çalışırken Organizasyon ve Ekip Yönetimi:

Mikroservislerle çalışırken karşılaşabileceğiniz organizasyonel zorluklara dair bilgi edineceksiniz. Çeşitli ekip yapılarına, mikroservis geliştirme ve bakım süreçlerine uyum sağlama yöntemlerine odaklanarak, projelerinizi daha etkili bir şekilde yönetmeyi öğreneceksiniz.

Nasıl eğitim veriyoruz?
01
Uygulama temelli dersler ve ödevleri veririz

Derslerin materyallerini pekiştirmeniz için çok özel uygulama temelli alıştırmaları geliştirdik. Bu alıştırmalar sayesinde Mikroservis mimarisini daha iyi kavrayacaksınız.

02
Yardım ve destek sağlarız

Kurs eğitmeni, kurs sırasında ortaya çıkan tüm soruları yanıtlayacak ve ekibimiz öğrenme sürecinde size yardımcı olacaktır.

03
Network kurarız

Eğitim ile ilgili tüm bilgi ve dökümanları hızlıca edinebileceğiniz kapalı bir Whatsapp grubuna dahil olacaksınız.

Eğitmen:
Hüseyin Karabakla
13 yılı aşkın süredir yazılım sektöründe farklı rollerde pek çok projede yer almıştır ve Java ekosisteminde yazılım geliştirmektedir.
Kariyerine telekomünikasyon sektöründe yazılım geliştirerek başlamıştır ve sonrasında bankacılık, otomasyon, e-ticaret sektörlerinde yazılım projelerinde yer almıştır.
Türkiye’de Nokia, OBSS, Turkcell, Yapı Kredi ve Siemens gibi firmalarda çalıştıktan sonra 5 yıldır kariyerine Almanya’da çok uluslu firmalarda devam etmektedir.
Kariyerinde yazılım geliştirici, takım lideri, yazılım mimarı gibi rollerde görev almıştır ve mühendislik ekipleri yönetmiştir.
3 yıldır yazılım eğitmenliği yaparak bilgi ve deneyimlerini aktarmaktadır.
Müfredat
Bilgi İstiyorum

Kursa kayıt olmak için formu doldurun, eğitim danışmanımız
en kısa sürede sizlere ulaşarak kurs içeriği ve ücretlendirme hakkında detaylı bilgi verecektir.